• fin swe eng

Spara utrymme

Liunes dörrblad glider in i väggkonstruktionen. Dörren är aldrig i vägen, om man så vill, eftersom den låses inne i dörrelementet i väggen. Det unika Liune-tryck-och-öppna-mekanismen låser dörren inne i väggen när dörren är öppen, och låses upp med ett lätt tryck när man vill stänga dörren igen. Mekanismen kommer som standard med alla väggintegrerade skjutdörrshelheter; till både mdf- och glasdörrar.

Man behöver inte längre lämna fri yta på båda sidor om dörren, eftersom dörrbladet inte ens syns när dörren är öppen.

Liune ökar den fria ytan med 1–3 m2/dörr jämfört med en vanlig svängdörr. På detta sätt är Liune ett svar på planlösningarna till energieffektiva hus, där man strävar efter kompakta helheter som dessutom uppfyller tillgänglighetsbestämmelserna. Liune är svaret på ren tillgänglighet och hela utrymmet är till ditt förfogande.

Funderar du fortfarande på var dörren ska få plats att svänga? Såna funderingar kan du glömma om du bestämmer dig för Liune. Liune ger dig tillgång till hela utrymmet.

Hinderfria hem

Liune-dörrlösningen har ingen tröskel i dörröppningen, vilket gör den hinderfri. Liune följer tillgänglighetsbestämmelserna för bostadshus redan i storlek Li08, d.v.s. när den fria dörröppningen är 810 mm bred.

Dörrarna rör sig smidigt och stabilt, och konstruktionen tål användning. Därför passar Liune lika bra till barnfamiljen som till seniorboendet. Dörrarna kan beställas som automatdörrar som öppnas med en fjärrkontroll, rörelsedetektor eller tryckknapp.

Tillgänglighetsbestämmelserna sätter nya krav på bostadshus, köket och badrummet måste göras större än innan, vilket betyder att vardagsrum och sovrummen får färre kvadratmeter. Liunes skjutdörrar är en praktisk innerdörrslösning för sovrummen och vardagsrummet samt till klädkammaren.

En vacker katalog och tips för inredningen

Beställ vårt nyhetsbrev, då är du bland de första som får information om Liunes produktnyheter, erbjudanden och händelser.