Liune täckarmar för skjutdörr

Täckkarmar

Liune har många olika täckarmar

Inredningen kan nu fulländas in i minsta detalj med Liunes täckkarmar. Täckkarmarna som passar med Liune är designade till att ge en perfekt estetisk finish. Det finns ett flertal karmmodeller. Alla dörrhelhetsleveranser innehåller Liunes släta standardkarmar, som är tillverkade av våra snickare. Med dörrhelheterna för våtutrymmen medföljer karmar för våtutrymmen, bastudörrleveransen innehåller standardkarmar för bastun, fanerdörrarna fanerkarmar i matchande färgton och glasdörrarna sina egna vackra karmar. Förutom dessa karmar, finns nu även två karmnyheter.

Täckkarmarnas standardfärg

Basic -karmarnas standardfärg är vit NCS 0502-Y, glansgraden är halvmatt. 

Rengöring

Karmytorna kan tvättas med vatten och milda tvättmedel.

Installationsfärdiga

Karmarna är gjorda efter dörrens mått och färdiga att installeras. Vid installationen skruvas karmarna helt enkelt på plats med de medföljande skruvarna, varefter infästningshålen täcks med karmplugg.

design karmar

Karmpluggsfri design -karm Liune ger dig nu möjligheten att helt förnya utrymmesplaneringen. Liunes designkarmar fungerar även i våtutrymmen. Det speciella med dessa stiliga nua karmar är att de är karmpluggsfria. Även karmarna kan nu alltså fås med en slät och jämn yta! I karmarna kan man också försänka t.ex. LED -ljus för att få ljuseffekter och naturligtvis kan karmarna fås i valfri färg. Karmarna kommer med ett tio års materialgaranti.

Ytkarmar är vår andra nyhet; de täcker skivbeläggningskanten direkt, vilket betyder att dörrfoder inte behövs alls. På detta sätt kan man upprepa den diskreta och enkla inredningsstilen även i dörröppningarna.

Träkarmar till bastun

Standardkarmarna som medföljer bastudörren är tillverkade av asp.

Behandlade karmar

Svart kvistfri tall och vit kvistfri tall; kan även fås värmebehandlad.

Behandling och rengöring av karmarna

Vi rekommenderar att träkarmar behandlas med bastuskyddsmedel efter installationen, det skyddar karmarna från både fukt och smuts. Bastuskyddsmedlet kan även vara färgad. Om träkarmen blir smutsig, kan smutsen avlägsnas med lätt gnuggande.

Svart- och vitbetsade karmar har behandlats med vattenbets, bastuskyddsmedel eller träskyddsmedel.