• fin swe eng

Liune - den nyta tidens skjutdörr

Liune jättää seinäpinnan vapaaksi muulle sisustukselle

En skjutdörr kan antingen vara en utanpåliggande dörr som skjuts på väggytan eller en dörr som skjuts in i väggen, d.v.s. en pocketdörr. Dessa två skiljer sig åt nämnvärt och därför bör hänsyn tas till bostadens trivsel, estetiken och användningen av utrymmena i planeringsfasen så att slutresultatet är kvalitativt även ur de boendes synvinkel.

Traditionellt har det tänkts att skjutdörrar inte isolerar ljud, är tung, osmidig och svår att installera. Det är fortfarande delvis sant. Den utanpåliggande skjutdörren ger extra utrymme, men dess ljudisoleringsförmåga är närmast obefintlig. Dessutom kräver den utanpåliggande skjutdörren fortfarande väggyta, vilket förstås begränsar inredningsmöjligheterna.

Även den väggintegrerade skjutdörren tänks ha ovan nämnda egenskaper och dessutom att den är rikting dyr. Det är dags att säga farväl till den tron. Liunes pocketdörr är den nya tidens version av skjutdörren; Liune har den utanpåliggande skjutdörrens grundtanken, men med ett mycket bättre utförande! Liune isolerar ljud bättre är t.o.m. svängdörren och dessutom kan man använda hela väggytan. Dörren rör sig smidigt och ljudlöst, installationen är enkel och snabb och stålelementet är garanterat hållfast.

 

I bilderna kan du se den största skillnaden mellan utanpåliggande skjutdörrar och pocketdörrar:
Den utanpåliggande skjutdörren begränsar inredningen, men pocketdörren lämnar alla ytor fria.

 

Pocketdörr

Liune väliovet seinän sisään jättävät seinäpinnat vapaaksi

  • Skjuts in i väggen; alla vägg- och golvytor lämnas fria.
  • Isolerar ljud, testerna visar att massivdörrarna isolerar ljud t.o.m. 30% bättre än svängdörrar och nästan 100% bättre än de utanpåliggande skjutdörrarna. I vårt dörrsortiment finns även en teknisk dB-dörr.
  • Smidig och snabb för installatören; Marknadens enda färdigmonterade element
  • Nordisk standard, snabb och flexibel leverans och service 

 

Utanpåliggande skjutdörr

Pintaliukuovi vie seinätilan

  • Rör sig på väggytan; behöver fri väggyta för att kunna öppnas
  • Den gardinmässiga upphängningen på väggen isolerar ljud ytterst dåligt
  • Trots att inköpspriset kan kännas fördelaktigt, kräver installationen och särskilt efterbehandlingen mycket tid och pengar

   

 

En vacker katalog och tips för inredningen

Beställ vårt nyhetsbrev, då är du bland de första som får information om Liunes produktnyheter, erbjudanden och händelser.