• fin swe eng

Jukka Suutari blir verkställande direktör på Ab Aulis Lundell Oy

 

1.4.2022 – Jukka Suutari har under drygt två års tid verkat som marknadschef för Ab Aulis Lundell Oy och har nu utnämnts till företagets verkställande direktör samtidigt som Leena Lundell tar över uppgiften som styrelenseordförande.

Tillverkaren av stålprodukter och byggprodukter av stål, Ab Aulis Lundell Oy, som är baserad i Lojo, Finland, ökade sin omsättning med ca. 50 procent förra året. Försäljningen ökade förutom i Finland även i Sverige, där företaget har goda återförsäljnings- och kundkontakter.

Leena Lundell har arbetat som ägare och verkställande direktör i familjeföretaget under 16 års tid och har under de senaste åren utmärkt sig som en av de mest synliga förespråkarna för stål. – Med tanke på den växande försäljningen och internationaliseringen är utnämningen av Jukka till VD i fas med våra planer. Själv fokuserar jag i fortsättningen på uppgiften som styrelseordförande och på familjeföretagets strategi samt på utvecklingen av varumärken, vilket alltid har haft en viktig roll i mitt eget arbete. Dessutom verkar jag i TRY:s (Finnish Constructional Steelwork Assosiation) styrelse, där jag vill främja stålets position inom byggbrancschen och i den cirkulära ekonomin, berättar Leena Lundell. –Vi fick en stor tillväxtspurt tack vare förra årets bostadsmässa i Lojo och huset Pyörre, då vi kunde visa för hela Finland att byggbranschen kan övergå till cirkulär ekonomi. Vi skapar tillväxt med nya projekt och med våra långt utvecklade produkter i samarbete med våra strategiska samarbetspartners, fortsätter Leena Lundell.

 

Elingenjör ger sig på stålkonstruktioner

Jukka Suutari är utbildad civilingenjör inom elteknik och han verkade länge hos ledande företag inom elektronikbranschen innan han flyttade till Aulis Lundell. Familjeföretagets långt utvecklade produktsortiment och passion för kvalitet och kundvärde tilltalar honom.

  • Jag är intresserad av kombinationen mellan stål, formgivning, husteknik, digitalisering och modulbyggande. Företaget har under Leenas ledning de senaste 15 åren tillfört marknaden en mängd lyckade lösningar. T.ex. Liune-dörrsystemet används i kvalitetsprojekt i allt från storstäders jättehöghus till de läckraste villorna. Jag är engagerad i detta tänkande, berättar Jukka Suutari.

 

Mer uppgifter:

Leena Lundell, styrelseordförande, Ab Aulis Lundell Oy, leena.lundell@aulislundell.fi +358 (0)44-522 3054

Jukka Suutari, verkställande direktör, Ab Aulis Lundell Oy, jukka.suutari@aulislundell.fi, +358 (0)40 530 3212

En vacker katalog och tips för inredningen

Beställ vårt nyhetsbrev, då är du bland de första som får information om Liunes produktnyheter, erbjudanden och händelser.