Classic | D4 Fräst spegeldörr

Välj höjd
Välj stomme

Classic | D4 Fräst spegeldörr

Välj höjd, stomme och fri öppning.

De klassiska, frästa, 3-spegeldörrarna är en del av Liunes standardsortiment. Vi tillverkar även andra slags spegeldörrar på beställning.  Classic-Liune har ett vackert, fräst draghandtag som standard. Dörrens färg är vit NCS 0502-Y och glansgraden är halvmatt. 

Liune dörrarnas goda ljudisoleringsförmåga ökar trivseln i hemmet.

Liune LD4 teknisk bild FRÄST MODELLER


Leveransinnehåll

  • Liunes element för enkel- eller pardörr (monterad)
  • Dörrblad (draghandtag och fästen färdiga)
  • Täckkarmar för dörröppningen (måttenliga)
  • Skruv för gipsskivor och karmar, hjulupphängningar, vita karmplugg och soft-tätning för motkarmen samt en justeringsnyckel

Classic | D4 Fräst spegeldörr

Användning

Fungerar både vid nybyggnation och vid renovering. Kan användas till flera rum i hemmet, bl.a. vardagsrummet, köket, sovrummen, klädkammaren, kokvråt, hemvårdsrummet, barnrummen och hemmakontoret.

Konstruktion

Dörren är gjord av ett massivt mdf-material, halvhård fiberskiva, som har unika fysikalista egenskaper. Vid tillverkningen används endast trä som kommer från gallring av skog, vilket spar på naturens råvaror. Liunes D4 CLASSIC dörr är huvudsakligen tillverkad av tall och gran. Dörrbladets tjocklek är 25 mm.

Elementet är tillverkad av konstruktionsstål och är svetsad på fabrik. Elementet tillverkas av CE-märkta stålprofiler.

Dörrens bredd

Enkeldörrarna är 610-1210 mm breda och pardörrarnas bredd är 1034-2034 mm. 

Dörrens höjd

CLASSIC dörrarnas höjd är 2100 mm. Du kan få dörrhöjder upp till 2600 mm genom att välja Liunes LD16 DESIGN.

Väggdjup

Väggens minimala djup blir 92 mm när stommen är 66 mm, karmdjupet är 121 mm med en 95 mm stomme och väggdjupet blir minst 146 mm med en 120 mm stomme (enkelgips 2-sidor).

Ljudisolering

LIUNE CLASSIC -dörren Rw 19 dB. Tester utförda av Helimäki Akustikot Oy.

Eldragningar

Elementstommarna är förberedda med hål för eldragningar i alla stomdjup. Eldosor kan placeras ända vid dörröppningen i elementet. När dörren är 40 mm i en 95 mm stomme, kan endast utanpåliggande eldosor användar. I 120 mm stommar kan man använda infällda, låga eldosor.

Dörrbladets yta

Standardfärgen är målad vit (NCS S 0502-Y). Alla färgtoner enligt RAL- ja NCS-färgkartor är möjliga. 

Beslag

Liunes frästa standard draghandtag hör till dörrleveransen och andra draghandtag är väljbara efter dörrmodell. Dörren levereras installationsfärdig, d.v.s. draghandtaget är redan färdiginstallerad. 

Täckkarm

Dörrarna har som standard vita (NCS S 0502-Y) täckkarmar, andra färgtoner kan beställas. Standardkarmdjup är 92 mm i 66 mm stomme och 121 mm i 95 stomme.

Tröskel

Liune har ingen tröskel, dörröppningen är hinderfri.

Tätning

Med dörrleveransen kommer ett vitt soft-tätningsband som dämpar dörrens ljud vid stängning. Liune-dörrarna har goda ljudisoleringsegenskaper.

Utrustning

Upphängningsmekanismerna är färdiginstallerade i elementet och dörrbladet. På arbetsplatsen behövs endast installation, då alla produkter är färdigmonterade redan på fabrik. Med infällda draghandtag kan dörren skjutas in helt och låsas inne i väggkonstruktionen. Med ett utanpåliggande draghandtag förlorar man ca. 100 mm av den fria dörröppningen. Med leveransen kommer dessutom skruv för gipsskivor och karmar, upphängningsrullar, vita karmplugg och en justeringsnyckel för dörrbladet.

Garanti

Vi ger (5) fem års garanti på Liune Door -elementstommen. Detta förutsätter att installationsinstruktionerna har följts och att dörrarna används i privat bruk.


Leveransinnehåll

  • Liunes element för enkel- eller pardörr (monterad)
  • Dörrblad (draghandtag och fästen färdiga)
  • Täckkarmar för dörröppningen (måttenliga)
  • Skruv för gipsskivor och karmar, hjulupphängningar, vita karmplugg och soft-tätning för motkarmen samt en justeringsnyckel

Mått

Liune Classic mått

Classic | D4 Fräst spegeldörr

Brochyrer

Liune dörrmodeller 2020 PDF

Produtkinstruktioner

Liune produktinstruktioner PDF

Liune EPD-miljöreport

Liune EPD