Tilansäästö

Liunessa ovilevy liukuu seinärakenteen sisään. Ovi ei ole koskaan tiellä, jos näin halutaan, sillä se lukkiutuu paikoilleen ovirakenteen sisään. Oven aukeamiselle ei siis enää tarvitse varata tyhjää tilaa oviaukon molemmille puolille. Auki ollessaan ovilevy ei jää näkyviin.

Lisää tilaa aktiivikäyttöön vapautuu 1–3 m2/ovi verrattuna tavalliseen kääntyvään oveen. Näin Liune vastaa esimerkiksi energiatehokkaiden talojen pohjaratkaisuihin, joissa pyritään kompaktiin, esteettömyysvaatimukset täyttävään kokonaisuuteen. Liune on vastaus puhtaaseen esteettömyyteen, ja tila on kokonaan käytössäsi.

Pohditko vielä kumpaan huoneeseen päin oven olisi parempi aueta? Pohdinnan voi sivuuttaa, kun päättää rakentaa liukuoven. Liune antaa tilan täydellisesti sinun hallintaasi.

Esteetön koti

Liune-oviratkaisussa oviaukkoon ei tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta. Liune on asuinkohteissa esteettömyysmääräysten mukainen jo koossa Li08 eli vapaan kulkuaukon leveydellä 810 mm.

Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin niin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Ovet on mahdollista toteuttaa automaattiovina, joita ohjataan kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla.

Esteettömyysmääräysten mukaan asuinhuoneistoissa tilaa joudutaan varaamaan aiempaa enemmän keittiölle ja kylpyhuoneelle; näin olohuoneen tai makuuhuoneiden käyttöön jäävät huoneistoneliöt pienenevät. Liune liukuovet ovat käytännöllinen ratkaisu makuuhuoneen ja olohuoneen väliseksi oveksi sekä vaatehuoneen oveksi.