Saunan ovi

Liunen Lämpö (D11) -saunanoven voit valita puu- tai lasioviella. Puuovi on käsittelemätön, joten voit itse sävyttää sen haluamaksesi. Lasiovien sävyvaihtoehtoina ovat kirkas, opaali, tumma savu ja vaalea savu.

Saunanovi Liunen konseptilla tuo kaiken lisätilan pesuhuoneeseen. Tilansäästö on huomattava ja pesutilat saavat uuden tilankäytön ulottuvuuden.

Saunan oven voit tilata täältä.

Puuovi:

Oven paksuus on 38mm. Saunan ovi on rimalevyä, joka on kevyt ja jäykkä materiaali. 

Puuoven pintakäsittely: Ovi on käsittelemätöntä puuta, jonka voit sävyttää mieleiseksesi. Alla Liunen puiseen saunanoveen soveltuvia pintakäsittelyaineita ja sävyjä.

-Teknos Satu saunasuoja, värikartta täällä.

-Tikkurila Supi saunasuoja, värikartta täällä

 

Lasiovi:

8 mm paksua karkaistua turvalasia, RakMK F2 2001 määräysten mukainen. 

Värit: Kirkas, opaali, tumma savuharmaa. Vakiokarmi on lämpökäsiteltyä haapaa, joka valmistetaan tilauksen yhteydessä tarkistettavan saunan seinän runkopaksuuden mukaan, mukana puunastat (mäntyä). Oven kannattimet ovat hopeanväriset.

Vetimenä on Liunen pystyvedin, joka myydään saunanoven yhteydessä. Vetimen materiaali on käsittelemätön haapa. Vedin on ovessa ulkoneva, jolloin se vie n. 8 cm vapaasta kulkuaukosta.

 

Asennusaukon mittaaminen
Mittaa oviaukon leveys ja korkeus, niin saat oikean koon. Varmuuden vuoksi on hyvä ottaa mitat useammasta kohdasta ja kun kerrot leveysmitat kahdella saat noin elementin tarvitseman aukon seinärungossa. Tarkemmat mitat Liune elementin asennusaukolle ovimallistoesitteestä.

Miten valitsen oikean kokoisen saunanoven?
Ovi- ja karmimitta ilmoitetaan moduulimittana, jossa yksi moduuli (LiO10) on 100 mm. Karkea sääntö on että oven leveys x 2 on tarvittava tila elementille seinärungossa. Elementin asennuksessa molemmille sivuille jätetään noin 10-20 mm asennusväli. Elementin yläreunaan jätetään säätövara noin 40 mm. Elementin alareuna asennetaan valmiin lattiapinnan tasoon; lisätiedot asennusohjeessa. Esimerkiksi siis LiO9 elementin koko on 1935x2130, jolloin oven vapaa kulkuaukko on 810 mm ja korkeus on noin 2040 mm. Lattian ja oven väliin jää ovessa noin 100 mm tilaväli. 

Saunan lasioven puhdistus

Lika ja tahrat poistetaan tavallisella saniteettitilojen puhdistusaineella tai astianpesuaineella runsaasti vettä käyttäen. Huuhtelun jälkeen ovi kuivataan huolellisesti lastalla, jotta vältytään kalkkitahroilta.

Kalkkitahroja syntyy, kun kalkkipitoinen vesijohtovesi kuivuu jättäen lasiin valkoisia tahroja. Mahdolliset kalkkitarhat voidaan poistaa esimerkiksi laimealla etikkahappoliuoksella (pöytäetikka laimennettuna). Hankaukseen käytetään ikkunanpesuliinaa. Lasi huuhdellaan runsaalla vedellä ja kuivataan lopuksi huolellisesti lastalla.