Minna Kauppila ryhtyi Liune-galleristiksi

Minna Kauppila

Näky showroomin ovella saa kävijän haukkomaan henkeään. Liunen Tilaratkaisuja eli liukuovimalleja, Johanna Oraksen taidetta sekä Kallaryn sisustustuotteita esittelevän uuden näyttelytilan vetäjää Minna Kauppilaa naurattaa. Hän on jo tottunut siihen, että Turun Maariankadulta talven pimeydestä sisään astuva kävijä häkeltyy runsaista väreistä ja muodoista.

– Kutsumme tänne arkkitehteja ja suunnittelijoita inspiroitumaan uudenlaisista sisustusratkaisuista, mutta ovet ovat auki kaikille kiinnostuneille, Kauppila kertoo.

Galleristina Kauppilalla on kokeneet otteet. Hän opiskeli aikoinaan oikeustieteitä, taidehistoriaa ja kieliä, mutta lopulta kesätyö taidegalleriassa keikautti vaakakupin taiteen voitoksi.

– Taiteen myyminen on ihan oma maailmansa, kuvailee Kauppila.

Kutsu puhutteluun

Yli 30 vuotta sitten alkanut ystävyys Johanna Oraksen kanssa saa Liune-showroomissa ikään kuin sinetin. Vaikka maailma vei Oraksen vuosiksi Ranskaan ja Kauppilan 16 vuodeksi myyntitöihin Espanjaan, taide yhdistää heidät jälleen.

Ollessaan lomalla Suomessa viime kesänä Kauppila löysikin itsensä kesätöistä vastaamassa Oraksen taiteen ja sisustustuotteiden myynnistä Aulis Lundell Oy:n ProModi-kohteessa Lohjan Asuntomessuilla.

– Messujen aikana Leena Lundell otti minut puhutteluun, ja hetken ehdin jo miettiä mitä olenkaan tehnyt. Mutta siitä lähtikin yhteistyö käyntiin showroomien vetäjänä, Kauppila nauraa. Työssään hän toimii yhteyshenkilönä erityisesti arkkitehtien ja suunnittelijoiden suuntaan.

 

Showroomeja luvassa lisää

Turun showroom ei jää ainoaksi sillä Tampereella avattiin samanlainen tila juuri ennen vuodenvaihdetta. Jos konsepti osoittautuu toimivaksi, Helsingin Kalliossa toimiva Liune Pop up muuntuu kolmanneksi kaikkien aistien valtakunnaksi.

– Leenan rohkeus antaa taiteelle sijaa teknisessä rakennustuotteiden maailmassa on täysin poikkeuksellista. Päivä tässä showroomissa vastaa nyt niitä aurinkoisia päiviä etelän auringossa, galleristi sanoo ja nauttii silmin nähden työstään.  

 

Minna Kauppila

Aluemyyntipäällikkö, arkkitehdit
0103 847909
minna.kauppila(at)aulislundell.fi

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.