Liune - uuden aikakauden liukuovi

Liune jättää seinäpinnan vapaaksi muulle sisustukselle

Liukuovi voi olla joko seinän päälle ripustettava pintaliukuovi, tai väliseinän sisään liukuva ovi. Nämä kaksi eroavat keskenään yllättävän paljon, tällöin suunnittelussa on hyvä huomioida huoneiston sisäinen viihtyvyys ja laadukas lopputulos myös asukkaan kannalta.

Perinteisesti on ajateltu että liukuovi ei eristä ääntä, on raskas, liukuu huonosti, ja on vaikea asentaa. Tämä on osittain edelleen totta. Seinän päälle asennettava pintaliukuovi antaa kyllä lisää tilaa, mutta sen ominaisuuksiin kuuluu edelleen olematon ääneneristys. Lisäksi pintaliukuovi tarvitsee seinätilaa, jolloin sisustukselle jää edelleen rajoituksia.

Seinän sisään liukuvan ovenkin ajatellaan olevan kaikkea yllä kuvailtua, ja vielä sen lisäksi todella kallis. Näille uskomuksille voidaan jättää nyt hyvästit. Väliseinän sisään liukuva Liune on uuden aikakauden versio liukuovesta; siinä on pintaliukuoven perusajatus, mutta paremmalla toteutuksella! Äänet eristyvät jopa paremmin kuin kääntyvää ovea käytettäessä, koko seinäpinta on käytössä, ja ovi liukuu kevyesti ja äänettömästi. Asennus on helppoa ja nopeaa, ja valmiiksi hitsattu teräselementti on takuulla kestävä.

 

Kuvista näet pinta- ja seinän sisään liukuvien ovien suurimman eron:
Pintaliukuovi rajoittaa sisustamista, kun taas seinän sisään liukuva väliovi jättää kaikki pinnat vapaiksi.

 

Seinän sisään liukuva ovi

Liune väliovet seinän sisään jättävät seinäpinnat vapaaksi

  • Liukuu seinän sisään; kaikki seinä- ja lattiapinnat jäävät vapaiksi
  • Eristää ääntä, massiiviset ovet tutkitusti jopa 30% paremmin kuin kääntyvät väliovet ja lähes 100% paremmin kuin pintaliukuovet. Mallistossa myös tekninen dB-ovi.
  • Asentajalle helppo ja nopea; markkinoiden ainoa valmiiksi koottu elementti
  • Kotimainen tuote; nopeat ja joustavat toimitukset ja palvelu 

 

Pintaliukuovi

Pintaliukuovi vie seinätilan

  • Kulkee seinän päällä; tarvitsee vapaata seinäpinta-alaa jotta sen saa auki
  • Verhomaisesti seinän päälle ripustettava ovi ei eristä ääntä lainkaan
  • Vaikka hankintahinta tuntuu edulliselta, liukuoven asennus ja erityisesti viimeistely (esimerkiksi karmipeilien teko) vievät paljon rahaa ja aikaa

   

 

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.