Liune-ovella lisää asuinneliöitä

Liune-ovella lisää asuinneliöitä

Asuntojen keskipinta-alat ovat pienentyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana etenkin useamman huoneen asunnoissa. Lisäksi tiukentuneet esteettömyyssäädökset ovat vaikuttaneet kodin eri tilojen ja etenkin niiden oviaukkojen mitoitukseen. Tyypillisiä tämän ajan haasteita on saada asuntoihin mm. toimivat makuu- ja vierashuoneet. Väliovet vaikeuttavat parisängyn sijoittamista makuuhuoneeseen, tai television katselun tai työ/pelitilan ja yöpymismahdollisuuden yhdistämistä samaan huoneeseen.

Liune tuo lisää asuinneliöitä joka huoneeseen

Vaatimus saada entistä paremmin hyödynnettäviä asuinneliöitä on kasvanut. Monet arkkitehdit ja rakennusliikkeet ovat huomanneet, mitä etuja väliseinärakenteen sisään menevä Liune-liukuovi tuo sekä rakentamiseen että etenkin asukkaille. Siksi Liune on vakioratkaisuna jo usean rakennuttajan kerrostalokohteiden asunnoissa, erimerkiksi Kalasataman tornitaloissa. Seinän sisään liukuvalla väliovella saadaan kunkin oviaukon viereen jopa noin kolme neliötä lisää hyödynnettävää asuinalaa. Liune-ovi toimii myös ääniteknisesti paremmin kuin kääntyvä väliovi puhumattakaan ääneneristyksessä lähinnä verhoon verrattavasta seinän päälle asennettavasta liukuovesta.

Liunen ovet eristävät ääntä paremmin kuin kääntyvät ovet

On erikoista, ettei ovien äänen eristävyydelle aseteta usein mitään vaatimuksia. Eihän esimerkiksi olohuoneen seinän päälle vedettävän liukuoven takana oleva tila voi mitenkään toimia rauhallisena makuuhuoneena. Eikä sellainen liukuovi säästä tilaakaan kuten Liune, kun oven auki ollessa vaatimaa seinäalaa ei voi hyödyntää mihinkään kuten Liunen kohdalla olevaa seinää voi. Yleisimmin käytetyn Liunen 22 dB:n ääneneristävyydellä päästään selvästi lähemmäksi väliseinältä vaadittavaa 30 dB:n tasoa kuin kääntyvän oven 14 dB:llä. Mallistostamme löytyy myös 32 dB ovi ääniteknisesti vaativiin kohteisiin. Lue lisää Liunen äänieristyksestä täältä.

Tuotekehitys keskiössä - missä on seinä, siellä on Liune!

Vuonna 1980 perustetun Aulis Lundell Oy:n kehitystyön pääfokus on viime vuosina ollut teräsrunkoisissa elementeissä, kuten Liunessa, johon kuuluu liukuovipaketin lisäksi asennusvalmis väliseinä- ja sisäkattokokonaisuus. Tämä kehitys on jatkumoa aiemmalle työlle, jossa Aulis Lundell Oy on mm. tuonut väliseiniä kaventaneen väliseinärangan markkinoille 1980-luvun lopulla.

Liune-ovet toimitetaan nyt työmaille kahtena tehtaalla valmiiksi koottuna elementtinä asennettavaksi osaksi väliseinärunkoa, ja niitä käytetään niin uudis- kuin korjauskohteissakin. Hyvin kuvitetut asennusohjeet aukeavat myös heikohkosti suomea taitaville rakennusmiehille. Työmaalla ergonomiaan ja työn nopeuteen on panostettu mitoittamalla elementtien koko optimaaliseksi. Tuotannon tehoa on myös lisätty hankkimalla valmistuslinjalle hitsausrobotti käsinhitsauksen rinnalle. Tuotteiden ja tuotannon kehittämisen ohella on myös panostettu arkkitehtejä ja suunnittelijoita palveleviin suunnittelun aputyökaluihin, jotka löytyvät täältä.

Luinen laajasta ovimallistosta löytyy varmasti oikea ovi

Yksi osa tuotekehitystä ovat erilaiset sisätilan suunnitteluun vaihtoehdot. Laajan ns. vakio-ovimalliston lisäksi Liunen valikoimassa on toistakymmentä taiteilija Johanna Oraksen suunnittelemaa printtivaihtoehtoa. Niissä taideteos on massiivioven päällä pinnoitteena, ja sen voi vaihtaa halutessaan. Oven karmeissa asiakas voi käyttää vaikkapa karmitulpat peittävää listaa ja sen taakse asennettavaa led-valonauhaa, tai kuparilistaa. Liunen mallistossa on ovia myös kaikkiin tiloihin, eli saunaan saa vaikkapa seinän sisään liukuvan lasioven, tai kodinhoitohuoneeseen kosteuden kestävän mustan massiivioven.

Teräksen pieni hiilijalanjälki - Liunen etu

Liunen teräksinen elementti on myös ympäristöystävällinen.

Teräs sopii täydellisesti asuntorakentamiseen, sillä tutkimuksen mukaan teräsrunkoisen talon päästöt ovat korkeintaan puurunkoisen talon tasoa. Teräs on kevyt, kestävä ja täysin kierrätettävä materiaali, joka vähentää ympäristökuormaa monin tavoin. Liunen teräselementissä on mukana kierrätysterästä. Kun seinä on terästä ja sen kanssa lämpöteknisesti yhteen sopivaa kipsilevyä – esimerkiksi Gyprocin Habitoa, johon voi nykyisin kiinnittää myös kunnon kuormia - vesivahinkokin on korjattavissa vain levyjä vaihtamalla eli paljon helpommin kuin monessa muussa tapauksessa. Kasvanut ympäristötietoisuus on ilahduttavaa, ja vuoden 2019 lopulla julkaisemme myös Liune-tuotteille EPD- eli ympäristöanalyysin.

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.