Korjausrakentaminen

Täydellinen ovi korjausrakentamiseen

-tilankäytön mullistava ja hyvin äänieristetty Liune 

Kotimainen Liune-väliovi liukuu seinän sisään ja tuo lisätilaa 1-3 m² per ovi. Liunessa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Asennus on vaivatonta ja nopeaa, Liunen ovi liukuu seinärakenteen taskuun kokonaan ja erityisen ponnahdussalpa-mekanismin avulla ovi ponnahtaa kevyesti painamalla ulos seinärakenteen sisältä.

Tiesitkö jo nämä viisi faktaa kotimaisesta Liune-väliovesta?

 1. Liunen voi asentaa jälkikäteen.
  Liune soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Runko toimitetaan valmiiksi kasattuna, ja QF-elementti (Quick Frame) mahtuu hyvin sisälle myös korjauskohteisiin.
 2. Liune soveltuu hyvin esimerkiksi tiili-, hirsi- tai kivitaloon.Kotimaisten standardien mukaan valmistettu kestävä ja luja Liune-elementti soveltuu kaikkiin rakennuskohteisiin ja kodin kaikkiin tiloihin. Ovimallistossa on erilaisiin ympäristöihin soveltuvia malleja ja värejä, minkä lisäksi ovi voidaan personoida asiakkaan yksilöllisten toiveiden mukaan.
 3. Liune on helppo asentaa.Selkeiden asennusohjeiden kanssa toimitettavat valmiiksi kootut Liune-ovet ja -karmit ovat helppoja ja nopeita asentaa. Tarvittavat kiinnikkeet on asennettu valmiiksi. Myös tarvittavat sähkö- ja putkivedot sekä kalusteiden asennus voidaan huomioida elementeissä etukäteen.
 4. Liunen vankka rakenne eristää hyvin ääntä.
  Liunen massiivinen MDF-rakenne on testattu laboratoriossa. Tulokset osoittavat, että Liune-oven ääneneristävyys on jopa 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän puulaakaoven.
 5. Liune on edullinen ratkaisu.
  Liunen ovielementti on tehty teräksestä, joka kestää aikaa ja käyttöä – takuulla. Liune on kokonaishinnaltaan edullinen ratkaisu myös helpon asennettavuutensa ansiosta.

Korjauskohteessa lisätilaa Liunen kulmaratkaisulla

Ovi jokaiseen tilaan: Liune soveltuu kaikkiin tiloihin, niin korjaus-kuin uudisrakentamiseenkin. Esimerkiksi kosteisiin tiloihin on suunniteltu omat Liune-ovikokonaisuudet, joissa on otettu huomioon kohteiden vaatimat erityistarpeet, kuten kaatokourut ja ilmaraot. Sähkö- ja putkivedot voidaan huomioida elementissä, ja kalusteiden asennus rakenteisin on mahdollista kalustetukien avulla. Myös turvallisuusmääräykset on huomioitu niin kylpyhuoneessa kuin saunassa.

Mallisto: Liunen ovimallistossa on paljon erilaisia malleja ja värejä, ja mahdollisuus myös personointiin: oveen voidaan toteuttaa esimerkiksi valokuvasta oma kuva-aihe tai valita kuva Johanna Oraksen taideovimallistosta; oven kokoiset taideteokset tulostetaan korkealuokkaisella Backlight-lasertekniikalla halutulle ovipinnalle, tai tulostetaan massiivioveen niin että se on irrotettavalla magneettilevyllä. Katso ovimallistomme verkkokaupassamme tai lataa ovimallistoesite PDF.

Liune korjausrakentaminen oven alareuna ja seinärunko

Viihtyisyys: Kodissa pitää voida purkaa energiaa ja levätä häiritsemättä muita tai häiriintymättä itse. Liune mahdollistaa tilojen erottamisen ja toisaalta yhdistämisen. Kääntyviltä ovilta vapautuvat lisäneliöt voi käyttää tilan viihtyisyyden parantamiseen.

Akustiikka: Akustiikka syntyy rakenteista, materiaaleista, laitteista ja rakentamistavoista. Massiivista mdf-materiaalia olevien Liune-ovien ääneneristävyys on laboratoriossa testattu, ja se on 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän puulaakaoven. Lisää Liunen äänieristyksestä täällä.

Esteettömyys: Liune on asuinkohteissa esteettömyysmääräysten mukainen jo koossa Li08, eli vapaan kulkuaukon leveydellä 810 mm. Ovet on mahdollista toteuttaa automaattiovina, joita ohjataan kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla. Liuneen ei tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta.

Korjauskohteen muutos Liunen pariovilla

Korjauskohteen muutos Liunen pariovilla

Rakenne: Liunen elementillä on ainutlaatuisen kestävä ja luja rakenne. Tehtaalla valmiiksi kasattu, kuumasinkitystä rakenneteräksestä tehty elementti on erityisesti valmistettu kotimaisten standardien mukaan. Elementti kuuluu sisäilmaluokitukseltaan M1-luokkaan. 

Sähköistys: Elementissä on esivalmistetut sähkövetojen paikat. Vedot viedään elementin yläreunassa, joka on rei'itetty. 66mm:n runkoon voi asentaa pintarasiat, ja 95-120 mm:n runkoon soveltuvat upotetut rasiat.

Elementin runkosyvyys: vakiokoot 66 mm, 95 mm ja 120 mm, korjausrakentamiseen lisäksi 70 mm runkosyvyys. Suomessa yleisin väliseinän runkokoko on 66 mm + 2x13mm kipsilevyä = 92 mm seinämäpaksuus. Lisää ainutlaatuisesta Liune-ovielementistä täällä.

Takuu: Myönnämme kymmenen vuoden takuun elementtirungolle, ja kahden vuoden tuotetakuun oville. Kostean tilan oville, lasioville ja automaatio-osille myönnämme yhden vuoden takuun. Räätälöidyissä erikoistoimituksissa takuu määritellään erikseen ja vahvistetaan tilausvahvistuksessa.

Tilaaminen: Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta www.liune.fi/tuotteet, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Myös STARK ja Rakentaja.fi myyvät Liune-tuotteita.

Liune keittiöön korjauskohde

Toimitus: Liunen runko tulee valmiiksi kasattuna, ja QF-elementti  mahtuu sisään korjauskohteissakin. Elementin siirrossa pitää olla kaksi henkilöä. Ovi tulee omana pakettina ja karmit omanaan. Kaikki tarvittavat kiinnikkeet ovat jo valmiina elementissä tai ovessa, mitään ei tarvitse kiinnittää tontilla. Poikkeuksen tekevät jotkin erityisvetimet, lukot ja sähkötoiminteiset automaatio-Liunet.

Asennus: Liune asennetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa teräselementti asennetaan väliseinärunkoon kun seinärungon toinen puoli on levytetty. Väliseinärunkoon tehdään asennusohjeen mukainen asennusaukko elementille. Elementin alareuna asennetaan aina valmiin lattiapinnan tasoon. Elementti asennetaan suoraan joka suhteessa, jonka jälkeen seinärakenne levytetään ja pintakäsitellään. Toisessa vaiheessa mahdollisen lattiarakenteen, kuten parketin asennuksen valmistuttua asennetaan itse ovi ja karmit asennusohjeen mukaisesti. Lue asennusohjeet läpi ennen asennuksen aloittamista ja seuraa ohjeita. www.liune.fi/asennus

Korjauskohteessa Liunen asennus seinää purkamatta: Mikäli omaa kääntyvän oven joka on tiellä ja haluaa seinän sisään liukuvan oven, ratkaisu löytyy seinärakennetta purkamatta. Vanha ovi pois ja vanhat karmit pois, tilalle 66mm Liune -elementti, joka kiinnitetään suoraan vanhalle olemassa olevalle seinäpinnalle, lisätään muutama seinäranka ja levytetään seinäpinta kipsilevyllä (seinäpaksuus kasvaa vain 66+13 = 79mm ), lisätään karmit ja nostetaan ovi paikoilleen. Tämä vaatii Liune-toimitukseen huomion erikoiskarmileveydessä, muuten toimitus on vakio.

Lisää vastauksia kysymyksiin täältä»


 

Case-esite saneerauskohteesta

Case-esite Liunen korjauskohteesta

 


 

Case-esite korjauskohteesta

Case-esite Liunen korjauskohde Sun Park

 
 

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.