Pyörteen palkittu sauna on esteetön ja valoisa

Teräsrakenteinen Pyörre-talo on yksi tämän vuoden Asuntomessujen Elämyksellisimmät saunat- palkinnon saajista. Palkinnon myöntää Sauna from Finland ry, joka on suomalainen asiantuntijayhdistys ja sauna-alan yritysverkosto. Se on määritellyt saunomisen ydinarvoiksi aitouden, moniaistisuuden, läsnäolon ja rentoutumisen, hyvinvoinnin ja terveyden, kontrastin, puhtauden, turvallisuuden sekä vastuullisuuden. 

Teräsrakenteinen Pyörre-talo on yksi tämän vuoden Asuntomessujen Elämyksellisimmät saunat- palkinnon saajista

Asuntomessujen elämyksellisimmissä saunoissa oli mietitty mitä tapahtuu ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Myös vastuullisuus ja arjesta irrottautuminen korostuu. Raadin mukaan Pyörre-talon sauna on persoonallinen ja ylellinen, jonka esteetön toteutus tekee kulkemisen eri tilojen välillä helpoksi. Pyörteen pesutilassa ja saunassa käytetyt lasiliukuovet tuovat valoa tilaan ja lisäävät käyttömukavuutta. Vaaleat sävyt ja luksusta tuovat kultaiset vesikalusteet ovat tyylikkäitä ja koko tilassa on valoisa tunnelma. Perinteisten lauteiden tilalla on rantatuolit, ja kaarevalla terassilla on runsaasti tilaa vilvoitteluun ja rentoon oleskeluun. Terassin näkymä avautuu esteettömästi kohti järveä ja luontoa. Pyörre-talon saunan miellyttävän kosteat löylyt tarjoaa kotimainen Aino-kiuas, jonka ainutlaatuista löylyelämystä verrataan usein puukiukaaseen. Tutustu lisää Aino-kiukaisiin täältä tai osta omasi Liunen verkkokaupasta täältä.

Maksimaalisesti valoa - ikkunallinen lasiovi Lämpö

Saunan esteettömyys on saatu aikaan Liunen lasisella Lämpö -ovella. Seinän sisään liukuva ovi ei vie auetessaan tilaa, vaan kaikki neliöt voidaan käyttää hyväksi. Ovi liukuu teräkisisessä runkoelementissä, jota on Pyörre-talon saunassa hieman modifioitu niin, että elementin kohdalle on saatu suuri lasi-ikkuna. Näin sekä ovi että sen viereinen seinä päästävät kauniisti valon lävitseen. 

Katso kaikki Lämpö-saunan ovet Liunen verkkokaupasta

Sopiiko Liune-ovi kosteaan tilaan?

Lohjan asuntomessuilla on toinenkin sauna, jossa on käytetty Liunen ovia kosteassa tilassa niin saunan ovena kuin suihkuhuoneen ovena. Kohteessa 2, ProModi-talossa on saunassa tyylikäs tummaa savunharmaata lasia oleva Liune Lämpö -saunan ovi, jossa valoisuutta lisää lasi-ikkuna runkoelementin kohdalla. ProModissa on lisäksi suihkutilan ja kodinhoitohuoneen välisenä ovena upea MyLiune-lasiovi, johon on printattu seesteisen kaunis kuva Liunen omasta mallistosta.

ProModin saunan ovena Liune Lämpö ja suihkutilan ovena Liune MyLiune-lasiovi

Kun kosteisiin tiloihin, kuten saunaan tai suihkutiloihin, valitaan väliovia, on tietyt asiat hyvä muistaa. Näissä tiloissa vastuullinen rakentaminen ja rakenteiden turvallisuus korostuvat erityisesti. Jotta rakenteet säilyvät kuivina ja hyväkuntoisina, on kosteuden kanssa tekemisiin joutuviin sisätiloihin hyvin oleellista valita laadukkaat ja sinne varta vasten suunnitellut tuotteet. 

Liunen kostean tilan ratkaisut soveltuvat erinomaisesti vedeneristyskäsittelyyn. Runkorakenteena voidaan käyttää teräs- tai puurunkoa, mutta koska puu on alttiimpi virheellisestä käsittelystä tai varastoinnista johtuville kosteusvaikutuksille, suosittelemme käytettäväksi teräsrunkoa. Runkopaksuuden on kuitenkin oltava vähintään 95 mm. Liunen kosteiden tilojen ovielementeissä on kiinteät kaatokourut, jotka ovat hyvin vedeneristettävissä. Putkivedot voidaan huomioida elementissä, ja kalusteiden asennus rakenteisin on mahdollista kalustetukien avulla. 

Lue lisää Liunen ovista ja niiden asennuksesta kosteisiin tiloihin täältä.

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.