Esteettömässä kodissa on helppo liikkua

Kansainvälistä esteettömyyspäivää vietetään tänä vuonna torstaina, 16. toukokuuta.

Esteettömyys hyödyttää kaikkia ihmisiä, vaikka moni ei ehkä tule sitä ajatelleeksi. Esteettömässä kodissa väliovet eivät käänny tielle, kulkua hankaloittavia kynnyksiä ei ole, ja ovet saa auki helposti. Liunella oviaukkoon ei tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta. Liune on asuinkohteissa esteettömyysmääräysten mukainen jo koossa Li08, eli vapaan kulkuaukon leveydellä 810 mm.

Virallisten esteettömyysmääräysten mukaan asuinhuoneistoissa tilaa varataan aiempaa enemmän keittiölle ja kylpyhuoneelle; näin olohuoneen tai makuuhuoneiden käyttöön jäävät huoneistoneliöt pienenevät. Erityisesti näihin huoneisiin Liunen seinän sisään liukuvat ovet ovat käytännöllinen ratkaisu.

Liune-ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin niin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin. Ovet on myös mahdollista toteuttaa automaattiovina, joita ohjataan joko kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla.

Esteettömyys tarkoittaa helppoa liikkumista, mutta mitä tarkoittaa aistiesteettömyys? Aistimme kuormittuvat nykypäivän hektisessä menossa. Rauhalliset, hiljaiset ja harmoniset tilat palauttavat myös henkisesti. Lue aistiesteettömyydestä ja Liunesta lisää täältä.

Liune soveltuu hoivarakentamiseen

Paitsi koteihin, Liune sopii täydellisesti välioveksi myös toimitilarakentamiseen ja hoivarakentamiseen. Mallistomme laminaatti- ja melamiiniovet on varma valinta, kun tarvitaan kulutusta kestävää ovea. Sairaalat, hoivakodit ja palvelutalot vaativat erityisominaisuuksia myös väliovilta. Liunen seinän sisään liukuvat ovet ovat esteettömiä, eivätkä käänny eteen. Lisäksi ne voidaan käsitellä antibakteerisiksi, ja saadaan toimimaan automaattisesti. 

Lisää hoivarakentamisesta ja referenssejämme täällä.

 

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.