Aitoja asiakaskokemuksia Liunesta

Liunen tuomista lisäneliöistä ja sisustuksen vapaudesta nauttivat monet asukkaat ja ammattilaisrakentajat.

 

Esteettömät löylytSaunan ovi

Ylivieskalainen Jani Palola oli etsinyt jo kauan sopivaa ovea saunaansa, kun kuuli Liunesta. Oven sopivuudelle oli tavallista kovemmat vaatimukset, sillä kylpyhuoneessa – kuten muuallakin esteettömässä talossa – tuli pystyä liikkumaan pyörätuolissa.

– Tarpeeksi suuresta tavanomaisesta kääntyvästä ovesta kyllä pääsee pyörätuolissakin saunaan, mutta ovea ei enää ylety sulkemaan. Liunessa ovenripa on käden ulottuvilla koko ajan, Palola kertoo.

Ovimallistoa Palola tutki netitse ja teki tilauksen puhelimitse. Asiakaspalveluun hän on tyytyväinen. Kertomalla käytettävissä olevan tilan mitat ja muut toiveet oikeanlainen ovi löytyi. Kiitosta tuli myös siitä, että materiaalit sai räätälöityä. Palola sai oveensa haluamansa puunväriset, käsittelemättömät karmit.

– Yhdessä myyjän kanssa suunnitellen oikea ovi löytyi. Pois tätä en enää antaisi, Palola sanoo.

Palolan kodista löytyy toinenkin Liune -ovi. Sen takana on makuuhuone. – Emme keksineet, mihin suuntaan kääntyvä ovi olisi ollut järkevin avata, sillä se tuntui olevan joka paikassa tiellä.

Palola aprikoi asennusvaiheessa, miten Liunen tavallista ovea ohuempi ovilevy eristää ääntä. Makuuhuone on Palolan mukaan säilynyt rauhallisena. Liunen ääneneristävyys onkin tutkitusti 30 % parempi kuin yleisen kääntyvän oven. – Kaiken kaikkiaan tässä on kymmenen pisteen idea, jonka hankkiminen suoraan valmistajalta oli minulle helppoa.

Liunen takana ketterä innovaattori

Skanskan Category Manager Jukka Järvinen muistaa hyvin, mistä tuttavuus Liunen kanssa sai alkunsa. Kaikki nimittäin sai alkunsa tilanteesta, jossa Liunea ei vielä ollut.

”Neuvoin erään oviratkaisujensa kanssa tuskailevan arkkitehdin ja projektipäällikön kääntymään Liunen valmistajan, Aulis Lundell Oy:n puoleen. Silloin ei vielä ollut Liunea mutta tiesin, että tuossa on yritys, joka seinän sisään liukuvan oven pystyy toteuttamaan”, Järvinen muistelee. Järvinen tietää Lundellin ketteräksi ja rohkeaksi, sillä yhtiö on hänelle tuttu pitkältä ajalta. Siksi oli selvää, että myös uudenlainen ovi suunniteltaisiin siellä, kun tarve oli olemassa. Kuukaudessa prototyyppivaihe oli takana ja ovi asennettiin ensimmäiseen pilottikohteeseen.

Jukka Järvinen Skanska

Järvinen kävi työmaalla pilottiasennuksen jälkeen. ”Työnjohdon palautteen mukaan asennus meni todella näppärästi ja ammattitekijät pitivät sitä helppona asennettavana”, Järvinen muistelee.

 

Tänään Liune on toimiva, kotimainen laatutuote. Skanskallekin se on tuttu: Liunen voi tavata osassa yhtiön korkealuokkaisista premium-kohteista. Esteettisten arvojen lisäksi Järvinen tuo esiin ääneen liittyviä seikkoja. Äänettömyyteen panostettiin kiskojen ja pyörästöjen valinnassa paljon ja toisaalta ääneneristävyys vakuutti heti.

”Jo pilottikohteessa näppituntumani oli että ääneneristävyys on Liunessa parempi kuin tavanomaisessa kääntyvässä ovessa”, Järvinen sanoo.
Ammattilaisen näppituntuma piti paikkansa, sillä Liunen ääneneristävyys on 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän oven. Ammattirakentaja kiinnittää huomiota myös siihen, miten Liunea voi kustomoida. ”Tunnetusti hyvän tuotteen merkki on se, että perustekniikka pysyy aina yhtä laadukkaana ja kustomointi tapahtuu designin kautta. Perusidea on siis aina sama ja kokonaistoimitus varmistaa, että esimerkiksi sähköoven kaikki tarvittava on mukana. Tuote uudistuu oven väriä, muotoilua ja materiaalia vaihtamalla”, Järvinen kiteyttää.

 

Kompaktit ekotalon väliovet on toteutettu Liunen tilaratkaisuilla

Pienen kylän verran Liunen käyttäjiä löytyy Saukkolasta, jonne on toteutettu Luna House -omakotitaloalue.

Energiatehokkaat Luna House -talot noudattavat ekologisen asumisen periaatetta, jossa neliöt ovat tarkasti hyötykäytössä uhraamatta silti avaruuden ja tilan tuntua.  Saukkolan Luna House -omakotitaloalueen taloissa sisäovet ovat Liunen ovia. 

– Tässä ei ole mitään käytäviä, halleja tai muuta hukkatilaa. Kun ovetkin liukuvat auki seinän sisään, tämä tuntuu todella asuinneliöitään suuremmalta, eräs asukkaista kertoo.

 

Jo useampi talotehdas on myös Liunen ovitoimittaja. Kysy meiltä tai talotehtaalta lisätietoja.

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.