Antti Pihlström valitsi Liunen

  Ensin aikomuksena oli ottaa vain valoaukolliset pariovet alakertaan, mutta tilansäästöajatus tuntui aina vain paremmalta ja nyt kaikki ovet ovat Liunea, Antti Pihlström toteaa.

Kivitalo saa lisää käyttöneliöitä Liune-ovilla

Jääkiekkoilija Antti Pihlströmin viisihenkisen perheen uusi koti nousee keskelle perisuomalaista maalaismaisemaa. Tai siltä ainakin näyttää pihaan ajettaessa.  Peltoaukea, koivukuja ja aitauksissa laiduntavat hevoset löytyvät kuitenkin pääkaupunkiseudulta Helsinki-Vantaan lentokentän kupeesta. Tontin korkeimmalle kohdalle tulevan kaksikerroksisen kivitalon on arkkitehti suunnitellut perheen toiveiden mukaan. Valmistuessaan se kätkee seiniensä sisälle myös useita Liune-ovia.

Hevoshaat Pihlströmin pihapiirissä eivät varsinaisesti ole suuri yllätys. Nykyisin Jokereita edustava vuoden 2011 maailmanmestari tunnetaan erittäin hyvin myös ravipiireissä.

-  Sijainti on meille lottovoitto. Olemme vaimon kanssa olleet molemmat jo pidempään hevosharrastajia. Ulkomailla asuessa alkoi tuntua, että olisi kiva löytää Suomesta oma paikka, jossa voisi pitää muutamaa hevosta. Emme osanneet edes kuvitella, että se voi löytyä näin hyvien liikenneyhteyksien päästä. Ja lapsille tulee koulumatkaakin vain noin kilometri, Pihlström summaa uuden asuinpaikan parhaita puolia.

Antti Pihlström on tyytyväinen oviratkaisun tuomaan lisätilaan

Liune-ovet tuovat avaruutta molempiin kerroksiin

Pihlströmin mukaan perusajatuksena oli rakentaa moderni ja selkeä kokonaisuus. Perheen nykyinen asunto toimi suunnittelun pohjana. Sieltä haluttiin mukaan muun muassa korkea olohuone ja suuret, lattiasta kattoon olevat ikkunat. Kuten usein rakentaessa, uuden kodin piirustukset ovat jo ehtineet muuttua matkan varrella.

- Vaimo löysi Instagramista sisutuskuvia, joissa oli seinien sisään liukuvia väliovia ja ehdotti niitä vaihtoehtona tavallisille oville.  Idea alkoi tuntua koko ajan vain järkevämmältä, koska ne säästävät niin paljon tilaa. Aloimme rakentajan kanssa etsiä tietoa netistä ja löysimme Liune-ovet.

Talon väliseinien materiaaliksi oli jo valittu kivi. Pihlströmien ja rakentajan onneksi sisäseinät eivät vielä olleet ylhäällä ja materiaali vaihtui helposti puuksi.  Näin saatiin liukuovielementtien asennus onnistumaan ilman ylimääräisiä purkutöitä.

- Ensin aioimme ottaa vain valoaukolliset pariovet alakertaan, mutta tilansäästöajatus tuntui aina vain paremmalta. Rakentajakin totesi, että kyllä asennukset saadaan onnistumaan hyvin yläkertaankin.  Meille tulee nyt käytännössä kaikki sisäovet eli 12 kappaletta Aulis Lundellilta. Pois lukien teknisen tilan ja saunan ovet.

Pihlström kiittelee tilaus- ja toimitusprosessin sujuvuutta ja nopeutta. Rakentajakin on ollut tyytyväinen toimitusten mukana tulleisiin ohjeisiin, joiden avulla asennukset ovat sujuneet helposti.

Palaveri rakentaja Roope Roosin kanssa.

 

Hyökkääjä osaa myös heinänteon

Rakennusta lähimpänä olevassa aitauksessa hontelojalkainen neljän päivän ikäinen varsa pysyttelee vielä tiiviisti emänsä vieressä. Antti Pihlströmin mukaan pihapiirissä oli maneesi ja tallit jo valmiina, kun he ostivat paikan muutama vuosi sitten. Karsinapaikkoja on nyt yhteensä noin 30, joista suurin osa on tällä hetkellä vuokralla.

- Meillähän on myös valmennuksessa hevosia, ja lähipelloilta saamme omaa heinää. Toistaiseksi tämä on vielä sivutoimi, mutta jääkiekkourakin loppuu joskus. Silloin voin jatkaa töitä täysipäiväisesti hevosten parissa, Pihlström suunnittelee.

 

Pihlstromin hevoset seuraavat talon rakentumista mielenkiinnolla

Pihapiirin hevoset seuraavat mielenkiinnolla rakennustöitä

 


 

Pihltrömien tuleva koti on upea kivitalo

Pihlströmien tuleva koti on upea kivitalo

 


 

Kotiin tulee kaikkiaan 12 Liune - seinän sisään liukuvaa väliovea

Kodissa on kaikkiaan 12 Liunea; se on väliovena kaikkialla missä vain mahdollista
 

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.