Asuntomessut Porissa 2018

On jälleen tullut aika avata ovet uusille asumisen ideoille. Vuoden 2018 Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. Asuntomessujen teemana on asuminen läpi ihmiselämän. Alueelle on rakentunut 28 pientaloa, 1 korjausrakentamiskohde, 1 rivitalo, palvelutalo sekä päiväkoti. Yhteensä messuilla voi tutustua asumiseen 34 messukohteessa. Asuntomessut ovat avoinna joka päivä klo 10-18. Tämän vuoden erikoisuutena messuilla järjestetään pidennettyjä iltoja, jolloin messulipun hinnalla pääsee nauttimaan myös viihdeohjelmasta, kuten artisteista. Tästä pääset asuntomessujen virallisille sivuille.

Väliovia ei asuntomessuilla yleensä huomaa, koska ne on irrotettu ja nostettu pois tieltä. Tätä ei ole tarvinnut tehdä Liunen välioville, vaan ne odottelevat seinien sisässä sitä hetkeä, kun asuntomessujen ovet sulkeutuvat ja elämä uusissa kodeissa voi alkaa.

Liunen väliovia löytyy kolmesta kohteesta;  nro 6 - Design Talo Noste, nro 12 - Sievitalo Kultakoivu ja kohde nro 26 - Talo Haltiatar.

Edustajamme on paikalla viikonloppuisin kohteessa 26. Liunen esitteitä löytyy kaikista kohteistamme. Nähdään messuilla!

Designtalo Noste Pori Liune väliovi

Designtalo Noste - Kohde 6

Noste, Porin asuntomessujen kohde numero kuusi, on suunniteltu tekemään kahden liikunnasta nauttivan aikuisen sekä kahden koiran arjesta juhlaa.

Harrastuneisuus näkyy sisustuksessa, ja talon toimivuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. 

Liunen väliovet pysyvät koiraperheen vauhdikkaan elämän mukana, eivätkä ole tiellä kovassakaan menossa. 

Kohteesta löytyy Liunen väliovi Taika (Liune D3), eli sileä valkoinen MDF-ovi, joka on ylivoimaisesti suosituin ovimallimme.

 

 

Sievitalo Kultakoivu - Kohde 12

Kultakoivu 187 -omakotitalo on moderni ja arjen luksusta tarjoava koti Kokemäenjoen rannalla.

Korkeat huoneet, riipputuolit ja valoisuus ovat tämän talon tunnusmerkkejä.

Tähänkin tilaan Liune on aivan omiaan. Kohteessa on käytetty Liunen opaalisia lasiovia Aika (Liune D9), ja valkoisia Heijastus-peiliovia (Liune D10).

 

Talo Haltiatar - Kohde 26

Suurin mielenkiintomme kohdistuu talon rakenteisiin ja välioviin: kummassakin on luotettu Aulis Lundell Oy:n innovaatioihin. Julkisivun alta läytyvät Lundell Oy:n ulkoseinärangat ja profiilit, ja kaikki väliovet WC-tiloja lukuun ottamatta toteutetaan seinän sisään liukuvina tai pinta-asennettuina Liune-välioviratkaisuina. Tamperelaisen arkkitehti Marko Raiskin piirtämä 200-neliöinen talo on rakennettu puusta, teräksestä ja kivestä – hiukkastakaan muovia ei ole hyväksytty rakenteisiin. Lue lisää arkkitehdin näkökulmasta täältä.

Ennen ovien avaamista messuyleisölle koti kalustetaan kotimaisten suunnittelijoiden Suomessa valmistetuilla huonekaluilla.

- Kun messut sulkevat ovensa, meistä tulee ihan tavallinen naapurusto. Kerrankin tulee muutettua uuteen kotiin niin, että kaikki on listoja ja kukkapuskia myöten kohdallaan, Talo Haltiattaren tuleva isäntä Tuomas Rouhikko kertoo.

Kuuden makuuhuoneen, yhden kodinhoitohuoneen, työstudion ja avarien yhteisten tilojen istuttaminen 200 neliömetriin ei olisi ollut mahdollista ilman liukuvia väliovia. Tuomaksen mukaan Liunen puolesta liputtivat kotimaisuus, hyvä yhteydenpito myyjän puolelta ja kokemus messutalon kaltaisista erityiskohteista.

­- Kun lapset aikanaan lentävät pesästä, meille ei jää käteen lukuisia pikkuhuoneita vailla käyttöä, vaan Liunen ovilla saamme muunneltua tiloja tarpeemme mukaan.

Tuomas huomasi, kuinka perinteisillä rakentajilla oli ennakkoluuloja heille vierasta oviratkaisua kohtaan. Yllätys oli kuitenkin melkoinen, kun ovielementit tulivat paikalle valmiiksi koottuina.

Kohteessa käytetyt ovimallimme sileä valkoinen MDF-ovi Taika (D3), ja seinän päälle ripustettava "perinteinen liukuovi" Pinta (D15) sekä lasisena että sileänä valkoisena MDF-ovena.

Aistiesteetön koti on rauhan tyyssija

Yksi uuden kodin suunnittelun ohjenuora oli aistiesteettömyys. Kyseessä on perinteistä esteettömyyskäsitystä ovien leveydestä, kynnysten korkeudesta tai pyörähdysympyröistä laajempi ajattelumaailma, joka ulottuu aistimuksiin: siihen, miltä tila näyttää, kuulostaa ja tuntuu.

Haltiattareen ei esimerkiksi tule kirskuvia tuolinjalkoja, kirkkaita suoria valoja tai kylmiä sävyjä. Aistiesteettömyyteen perehtynyt sisustussuunnittelija Paula Hellberg valitsi Rouhikkojen kotiin valaisimia, materiaaleja ja huonekaluja, jotka luovat rauhallisen ja selkeän kokonaisuuden.

– Neljä lasta, osittain kotoa käsin työskentelevät aikuiset ja perheen harrastukset synnyttävät vauhdikkaan arjen, jossa kaksi astianpesukonetta laulavat taukoamatta. Kotimme pitää olla vastapaino kaikelle tälle, ja toimia paikkana, jossa voimme levähtää ja nauttia ajasta yhdessä, Tuomas hymyilee. Lue lisää aistiesteettömyydestä täältä.

Kiinnitä huomiosi näihin yksityiskohtiin Talo Haltiattaressa:
  • Haltiattaressa on CLT- eli ristiinliimattu massiivipuurakenne. Aulis Lundell Oy:n teräsrankojen väliin on puhallettu ekologista puukuitueristettä, sen päällä on puukuituinen tuulensuojalevy ennen puusta ja kivestä rakentuvaa julkisivua.
  • Tässä kodissa ei ovia paiskota: WC-tiloja lukuun ottamatta kaikki väliovet on joko seinän sisään liukuvia tai pinnalle asennettuja Liune-väliovia. Ovilehdet toimitetaan urakkaan sopivassa vaiheessa erikseen.
  • Liune mahdollistaa innovatiivisen tilankäytön ja muunneltavuuden. Kuvassa on putkeen kolme huonetta, joissa on yhteys toisiinsa Liunen tuplaovien kautta. Kahden lastenhuoneen väliin jää mediahuone, ja ovia avaamalla ja sulkemalla se on tarvittaessa jomman kumman ikiomassa käytössä.

 

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.