Näin teet kodistasi turvallisen paikan lapselle

Vaikka oma koti on aina kullan kallis, se saattaa olla täynnä vaaranpaikkoja, kun sitä katsoo taaperoikäisen näkökulmasta. Valtaosa alle kouluikäisten lasten tapaturmista sattuukin kotona. Kun helppoon ja esteettömään liikkumiseen on kiinnitetty huomiota, kodista tulee lapsiturvallisempi.

Harva tulee ajatelleeksi, että heiluvat ovet ja kompasteluun houkuttelevat kynnykset saattavat tehdä kodista lapsille turvattoman paikan.

Ongelman saa ratkaistua helposti vaihtamalla tavalliset ovet Liunen liukuoviin, jotka avattaessa liukuvat seinän sisään. Niiden kanssa ei tarvita kynnyksiä, joten liikkuminen kotona sujuu esteettömästi.

Liukuovet voidaan asentaa sekä kodin rakentamisen että remontoinnin yhteydessä. Kaikkiin huoneisiin, myös saunaan ja kosteisiin tiloihin, löytyy omat ovivaihtoehtonsa.

Liukuovet avartavat kodin pohjaratkaisua ja tarjoavat joustavuutta ja muunneltavuutta. Jos oviaukko halutaan myöhemmin avata kokonaan, ovilevy voidaan purkaa pois yhtä helposti kuin se on asennettukin.

Käytännöllinen ratkaisu

Perinteiseen oveen verrattuna liukuovi säästää tilaa, joka saattaa olla monien lapsiperheiden kodeissa kortilla. Kun ovi liukuu seinän sisään, seinä vapautuu muuhun käyttöön ja tilaa jää vaikkapa naulakolle tai hyllylle. Tavalliseen, kääntyvään oveen verrattuna liukuovi tuo käyttöön jopa kolme neliötä enemmän tilaa.

Helposti suljettavat, turvalliset liukuovet eristävät tehokkaasti ääntä ja äänieristys voi olla peräti 30 prosenttia parempi verrattuna perinteiseen oveen.

Liukuoven takana juniori voi nukkua päiväunensa rauhassa.

Älä tingi tyylistä

Turvallisessakaan kodissa ei tarvitse tinkiä tyylistä, sillä laajassa valikoimassa on tarjolla sileiden ovien lisäksi muun muassa perinteisiä puisia peiliovia ja lasiovia. Ne sopivat monenlaisiin sisustuksiin modernista maalaisromanttiseen.

Huolella valittu ovi sulautuu huomaamattomasti muuhun sisustukseen. Siitä voi myös tehdä tyylikkään yksityiskohdan valitsemalla huomiota herättävän värin, helposti vaihdettavan printtikuvan tai liitutaulupinnan. Pelkillä ovilla saa helposti uutta ilmettä kotiin! Miltä kuulostaisi esimerkiksi kukallinen ovi lastenhuoneeseen tai vesipyörteellä kuvitettu lasiovi saunaan?

Muista myös nämä haasteet

  • Myrkyt piiloon. Taapero työntää mielellään suuhunsa kaiken, minkä saa käsiinsä. Myrkylliset aineet – kuten esimerkiksi pesu- ja puhdistusaineet, lääkkeet, maalit ja liuottimet – onkin syytä laittaa lapsen ulottumattomiin. Kannattaa muistaa, että myös monet suositut viherkasvit ovat myrkyllisiä.
  • Apukokki aisoihin. Erilaiset keittiökapineet ovat herkkua lapsen mielikuvitukselle. Lieden säätimet, uunin luukun ja vaikkapa teräviä veitsiä sisältävät laatikot kannattaa turvata lapsilukolla. Liedellä olevien kattiloiden kahvat kannattaakin kääntää seinään päin, jotta pienet kädet eivät yllä niihin.
  • Turvaportit käyttöön. Juuri kävelemään oppinut taapero vilahtaa pois vanhemman näköpiiristä yllättävän nopeasti. Jotta lapsi ei päädy yksinään portaisiin, sekä portaiden ala- että yläpäähän kannattaa kiinnittää tukeva turvaportti. Myös helpoimmin kaatuvat kirjahyllyt, taulutelevisiot ja lattialamput kannattaa kiinnittää tukevasti, jotta lapsi ei kippaa niitä päälleen.
  • Silmät selkään. Pienet lapset ovat ehtivää sorttia eikä kaikilta kolhuilta voi välttyä – ellei sitten aio kääriä lasta pumpuliin ja kuplamuoviin. Taaperoa on syytä pitää silmällä, mutta turvallisuudesta ei kannata stressata liikaa, sillä pienet törmäykset kuuluvat elämään.

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.