Dekolaku Kouvola

Kouvola, lakritsi ja musta omakotitalo. Ne yhdistyvät Dekolakussa, joka on lakritsia rakastavan, paljasjalkaisen kouvolalaisen pariskunnan sekä heidän koiransa uusi koti. Kadulta katsoessa ei välttämättä huomaa, että talossa on kaksi huonekorkeutta: olohuoneen ja ruokailutilan katto kohoaa neljän metrin korkeuteen. Talon suunnittelun lähtökohtana oli kompaktius ja turhien neliöiden karsiminen niin, että avaruus ja tilantuntu säilyvät.

Kodin isäntä, Elmo kertoo, että seinän sisään liukuvilla Liune-ovilla oli paikka talossa alusta alkaen.

  • Olimme nähneet vaimoni kanssa Liune-ovia aiemmilla asuntomessuilla ja meille oli selvää, että haluamme juuri tällaiset väliovet omaan kotiimme, Elmo kertoo.

Kodista löytyy yhteensä seitsemän Liunen valkoista Taika-ovea valkoisilla vetimillä: kolmesta makuuhuoneesta, päämakuuhuoneen ja vaatehuoneen välistä, kodinhoitohuoneesta, pukuhuoneesta sekä vaatehuoneen ja kylpyhuoneen välistä. Kokonaan valkoiset ovet istuvat kauniisti kodin pelkistettyyn ja luonnonläheiseen värimaailmaan.

Olohuone haluttiin pitää omana kokonaisuutenaan, niin että sieltä ei ole kulkua juuri muihin huoneisiin. Talon toisella puolella on pitkä käytävä, jonka varrella muut huoneet ovat.

  • Halusimme välttää kaikki hukkaneliöt ja Liune-ovien ansiosta pystyimme jättämään talon pitkän käytävän melko kapeaksi, sillä turhaa tilaa ei tarvitse varata kääntyville oville. Meille oli tärkeää, että talo olisi toiminnallinen kaikissa elämänvaiheissa, Elmo kertoo.

Tilan säästämisen lisäksi Liunen valintaan oli myös toinen merkittävä tekijä.

  • Halusimme käyttää rakennusprojektissa mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita, sillä haluamme tukea Suomessa tehtävää laadukasta työtä, Elmo kiteyttää.

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.