Safe | D22 Antibakteerinen ovi

1_LIUNESAFE_Liune_D22_liukuovi_tekninenoviryhmä_2020.png

Oven koko


Liune Door_antbakteeriovet_LIUNESAFE_D22_ovet antibakteeripinnat.jpg
Liunen liuneSAFE värit tilauksesta.jpg
SAFE D22LIUNE_liunesafe_sg.jpg
liune OVI LD22 SAFE antimikrobinen ovi_liunesafe.jpg

Safe | D22 Antibakteerinen ovi

Käyttötarkoitus

Useita uudis- ja korjausrakentamisen kohteita, kuten hoivatilat, sairaalat ja kaikki tilat, joissa halutaan ehkäistä mikrobikasvustojen esiintyminen ja lisääntyminen. Soveltuu myös asuntoihin, kuten kodin kuivat ja kosteat sisätilat: WC:t, eteiset, keittiöt, kodinhoitohuoneet, makuuhuoneet, askarteluhuoneet, audiohuoneet, kotikonttorit, kylpyhuoneet, olohuone.

Rakenne

Ovi on massiivista mdf -materiaalia, jolla on hyvät fysikaaliset ominaisuudet. Valmistukseen käytetään ainoastaan puuta, joka on peräisin raaka-aineita säästävistä harvennushakkuista. Liunen D22 SAFE ovi ja karmit on pääasiassa mänty- ja kuusipuuta. Ovilevyn paksuus on 25 mm ja tähän suunnitellut määrämittaiset pintalistalliset karmit.

Elementti on kuumasinkittyä rakenneterästä. Liunen elementti valmistetaan CE-merkityistä teräsprofiileista ja sen rakenne on vahva tehtaalla kasattu ovielementti, joka toimitetaan työmaalle ergonomisena kahden osan elementtirunkona.

Antibakteeriominaisuudet ovi, hela ja karmit

-Sisältää tehoaineena hopea-aktiivia, joka yhdessä hyvän hygienian kanssa estää bakteerikannan kasvun Liune SAFE tuotteiden pinnalla

-Erittäin hyvä kulutuksenkestävyys

-Soveltuu rasitusluokan 04 ja 05 sisätiloihin

-Erinomainen märkähankauskestävyys; SFS-EN 13300 luokka I, ISO 11998

-Rakennusmateriaalin päästöluokka M1

Antibakteeriominaisuudet elementti

-Elementti käsitellään hopea-aktiivisella tehoaineella vain sairaalakohteisiin (HUOM! määriteltävä suunnitteluvaiheessa).

-Soveltuu rasitusluokan 04 ja 05 sisätiloihin

-Erinomainen märkähankauskestävyys; SFS-EN 13300 luokka I, ISO 11998

-Rakennusmateriaalin päästöluokka M1

Oven leveys

710-1010 mm yksilehtiset ovet ja pariovien leveys 1434-2034 mm. Verkkokaupassa tunnistat pariovet leveyksistä, eli "Vapaa aukko" on esim.  1234 mm, 1434 mm tai 1834 mm.

Oven korkeus

SAFE ovet ovat 2100 mm korkeita. 

Seinän syvyys

Seinämän syvyys 92 mm kun runko on 66 mm. Runkosyvyys on yleisin käytetty runkokoko Suomessa.

Ääneneristävyys

LIUNE SAFE -ovi Rw 23 dB. Testit Helimäki Akustikot Oy. Lisää Liune-ovien äänieristyksestä täältä.

Oven pinta

Vakiovärinä on maalattu valkoinen (NCS S 0502-Y). Kiiltoryhmä on puolihimmeä ja voidaan valmistaa eri väreissä sisämaalivärikarttojen sävyihin. Tilaa haluamasi väri lisätarvikkeena täältä.

Heloitus

Liunen SAFE vakiovedin kuuluu ovitoimitukseen ja se on soikea upotettu vedin joka mahdollistaa oven piiloutumisen kokonaan Liunen taskuun.  Vedin on myös antibakteerivedin, joka on samalla sävyllä kuin ovi. Ovi toimitetaan asennusvalmiina eli vedin on valmiiksi kiinnitettynä, sekä myös ripustinkiinniikkeet.

Karmi

Ovissa on vakiona valkoiset (NCS S 0502-Y) pintalistalliset karmilistat, muut värisävyt saatavana tilauksesta. Karmit on mitoitettu vakiomitoin eli yksi kipsilevy/puoli ja karmit toimitetaan aina samalla sävyllä kuin antibakteeriovi.

Kynnys

Liunessa ei ole kynnystä, vaan kulku on esteetön.

Tiivistys

Ovitoimituksen mukana tulee valkoinen soft -tiivistenauha pehmentämään oven ääntä sulkeutuessa. Liune ovissa on hyvä ääneneristävyys.

Varustelu

Ripustusmekanismit ovat kiinnitettynä jo elementtiin ja oveen. Työmaalla on kahden elementtiosan asennus, sillä tuotteet on kasattu jo tehtaalla. Ovi lukkiutuu kokonaan seinän sisään upotetulla vetimellä. Toimituksen mukana ovat lisäksi ruuvit kipsilevylle, karmeille ja liukukiskolle, rullastot, valkoiset karmitulpat sekä oven säätöavain.

Suosittelemme ovelle hidastinta, se tuo käyttömukavuutta, turvallisuutta ja pehmentää oven sulkeutumista. Hidastin on vain toiseen suuntaan koska Liunen ovet liukuvat kokonaan oven taskuun ja lukkiutuvat mekanismilla ja aukeavat manuaalisesti mekanismia painaessa oven päädystä. Hidastimen voi tilata täältä15kg hidastin sopii yksilehtiselle, alle 800mm leveälle ovelle. 900-1200 leveisiin oviin soveltuu 40kg hidastin.

Mikäli et halua hidastinta, mutta haluat, että ovi sulkeutuu tiukemmin kiinni vastakarmiin, tilaa sulkijamekanismi täältä.

Parioveen saatavana lisätarviikkeena oven synkronointi tai automaatio.

Takuu

Myönnämme (10) kymmenen vuoden takuun Liune Door -elementtirungolle. Tämä edellyttää, että tuotteiden asennusohjeita on noudatettu ja tuotteet ovat kotikäytössä. Takuu on voimassa Suomessa.

Antimikrobisuus säilyy tehokkaana koko maalikalvon eliniän, kun pinta pysyy paikallaan ja on ehjä.

Pintojen hoito

Pinta voidaan puhdistaa neutraalilla (pH 6 - 8) pesuaineliuoksella pyyhkimällä. Pahoin likaantuneilla pinnoilla voidaan käyttää myös heikosti emäksisiä (pH 8 - 10) pesuaineita. Pesuaine ja lika poistetaan pyyhkimällä ja/tai huuhtelemalla pinta puhtaalla vedellä. Työvälineenä käytetään siivouspyyhettä tai pehmeää sientä. Karkeaa harjausta tai voimakasta hankausta ei saa tehdä. Pesuaineiden käytössä noudatetaan pesuainevalmistajan laimennus- ym. käyttöohjeita.


Mitat

Liune Safe antimikrobinen ovi elementti ja mitat


Miten verkkokauppa toimii? Tilausohjeet täältä.


Toimitussisältö

  • Liunen elementti yksilehtiselle tai pariovelle (kasattuna)
  • Ovi (Safe-vakiovedin ja kiinnikkeet kiinnitettyinä)
  • Safe- pintalistalliset karmit oviaukolle (määrämittaiset)
  • Ruuvit kipsilevylle ja karmeille, rullastot, valkoiset karmitulpat ja soft -tiiviste vastakarmiin sekä säätöavain

Safe | D22 Antibakteerinen ovi

ESITTEET

Liune Safe -esite PDF

Liune Door -esite PDF


EPD-ympäristöseloste

Liune EPD


Ohje verkkokauppatilaukseen

Verkkokaupastamme ostat helposti ja turvallisesti. Ohje tilaamiseen täällä.

OHJEET

Liune Door asukasohje PDF

Liune Door tuoteohje PDF

Liune Door asennusohje yksilehtinen ovi, elementti ja karmit PDF

AUTOMAATIO
- Tuoteohje PDF

PARIOVET
- Asennusohje PDF

SÄHKÖVEDOT
- Asennusohje PDF


Kaikki Aulis Lundell Oy:n esitteet löydät täältä.

Safe | D22 Antibakteerinen ovi

Huippuluokiteltua kestoa ja turvallisuutta Liunen Safe-ovikokonaisuudella. Safe sopii kaikkiin sellaisiin tiloihin, joissa halutaan ehkäistä mikrobikasvustojen esiintymistä ja lisääntymistä. Käyttökohteita ovat niin kodit, ravintolat ja sairaalat, kuin myös terveyskeskukset ja kaikki terveydenhuollon tilat, vanhainkodit, päiväkodit, koulut, julkiset tilat, sekä esim. elintarviketeollisuuden tilat.

Safe-oven pinta on kulutuksen kestävää (rasitusluokat 04 ja 05) ja on suurimmalla sisätilarasituksella luokiteltu. Yhdessä hyvän hygienian kanssa tämä estää bakteerikannan kasvun tuotteiden pinnalla.

Liunen Safe-kokonaisuuden tuotteissa niin ovessa, karmeissa kuin vetimessäkin on antibakteeripinta. Kaikkien vakioväri on valkoinen, mutta halutessa myös muut värisävyt ovat mahdollisia, lisätilauksesta kohteen suunnitelmien mukaan. Vetimen väri on aina sama kuin oven pinnan.

Tekninen kuva ovi Liune Safe D22

Toimitussisältö

  • Liunen elementti yksilehtiselle tai pariovelle (kasattuna)
  • Ovi (Safe-vakiovedin ja kiinnikkeet kiinnitettyinä)
  • Safe- pintalistalliset karmit oviaukolle (määrämittaiset)
  • Ruuvit kipsilevylle ja karmeille, rullastot, valkoiset karmitulpat ja soft -tiiviste vastakarmiin sekä säätöavain

Miten verkkokauppa toimii? Tilausohjeet täältä.

Kaunis katalogi ja vinkkejä sisustamiseen

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.