Liukuovet viimeistelevät loft-asunnon

Loft-tehdas muuttui asunnoiksi

Aurajoen itärannalla sijaitseva punatiilinen konepajahalli sai uuden elämän, kun sen vankkojen seinien sisään valmistui 165 valoisaa ja avaraa loft-asuntoa. Aulis Lundellin Liune-liukuovet ovat osa Loft-tehtaan uutta ja vanhaa yhdistävien kotien modernia sisustusta.

Aurajoen rannalla sijaitseva konepajahalli on erottamaton osa Suomen teollistumisen historiaa. Laivanrakennusteollisuuden nousun todistanut punatiilinen rakennus palveli konepajahallina tasan 70 vuotta. Nyt rakennuksen tarinassa on alkanut uusi luku.

Ainutlaatuinen työmaa

Konepajahalli tarjoaa ainutlaatuiset puitteet modernille loft-asumiselle. Aurajoen puolen kaksikerroksisissa asunnoissa huonekorkeus yltää jopa kuuteen metriin. Konepajahalliin on rakennettu vaiheittain yhteensä neljä eri asuntoyhtiötä. Koko kohteen rakentamisesta sekä C- ja D-portaiden rakennuttamisesta on vastannut Jatke Oy.

– Loft-tehdas on ollut monin tavoin mielenkiintoinen ja haastava projekti. Konepajahallin suojeltu julkisivu muodostaa rungon, jonka sisään modernit kerrostalot on rakennettu. Hallin sisällä tehdyistä purkutöistä mieleen painui erityisesti vanhojen jopa 100 tonnin siltanosturien poistaminen katon rajasta. Koska rakennuksen julkisivu on suojeltu, siirsimme suurikokoiset rakennus- ja purkumateriaalit torninostureilla ulkoseinien yli, kertoo Jatke Länsi-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jukka Aaltonen.

Koti, jolla on tarina

Aurajoen rannalla sijaitseva konepajahalli valmistui Crichton-Vulcanin telakan konepajaksi vuonna 1934 Suomen talouden toipuessa 1930-luvun alun suuresta lamasta. Toisen maailmansodan jälkeen laivanrakennus lähti nousukiitoon Suomen teollistuessa nopeasti. Vuonna 1958 kaarihallilla laajennettu konepaja oli osa Wärtsilän Turun telakkaa, joka työllisti 1970-luvun alussa yhteensä yli 5 000 ihmistä. Teollinen toiminta vanhalla telakka-alueella päättyi vuonna 2004.

Julkaistu: 29.11.2017 14.15.37

Tutustu tuotteisiin

Tutustu tuotteisiin